ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΤΙΝΓΚ ΣΤΙΒΟΥ “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ-ΧΑΝΙΑ”

Project Description

Το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας της σειράς Classic Permit Meetings “Βενιζέλεια-Χανιά 2019”, προήλθε από τη συνένωση 2 μεγάλων διοργανώσεων Στίβου που διεξάγονταν έως και το 2018 στην πόλη μας, τα Χανιά, τα “Βενιζέλεια” και το “Χανιά”.

Η νέα αυτή διοργάνωση διεξήχθει για πρώτη φορά την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στο Εθνικό Στάδιο Χανίων όπου  αγωνίστηκαν οι κορυφαίοι του Ελληνικού και Παγκόσμιου Στίβου ενώ επιτεύχθηκαν μεγάλα ρεκόρ και ατομικές επιδόσεις. 

Διοργανωτές ήταν ο ΣΕΓΑΣ, ο ΑΟ Κύδων και ο Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” ενώ συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεδομένης της πρώτης διεξαγωγής της συγκεκριμένης διοργάνωσης και της πολυμορφίας που είχε ο τρόπος διαχείρισης και οργάνωσης ήταν υποδειγματικός βάσει σχολίων των επίσημων εμπλεκομένων αλλά και του απολογισμού βάσει στοιχείων.

Το 2020 λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε αλλά το 2021 επανήλθε δυναμικά τηρώντας φυσικά όλα τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες που προβλέπονταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το 2021 το μίτινγκ διεξήχθει την Κυριακή 30 Μαΐου κάτω από πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας στο Εθνικό Στάδιο Χανίων δίνοντας το έναυσμα για τις μεγάλες διοργανώσεις στίβου στην Ελλάδα.

Το 2022 το μίτινγκ διεξήχθει την Κυριακή 29 Μαΐου υπό φυσιολογικές συνθήκες χωρίς περιορισμούς σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Οι παρόντες αλλά και όσοι το παρακολούθησαν τηλεοπτικά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αγώνες στίβου υψηλού επιπέδου και επιδόσεων.

Διοργανωτές ήταν ο ΣΕΓΑΣ, ο ΑΟ Κύδων και ο Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” ενώ συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και ο Δήμος Αποκόρωνα.

Στη διοργάνωση έχουν συμμετάσχει συνολικά πάνω από 30 χώρες έως σήμερα.

Η ομάδα της GoPro Events ήταν παρούσα και παρείχε τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Συντονισμό της τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής
  • Σχεδιασμό και οργάνωση πλάνων ταξιδιού, εσωτερικών μετακινήσεων, διαμονής (Hospitality)
  • Δημιουργία πλάνου ενεργειών, χρονοδιαγραμμάτων και κατανομή αρμοδιοτήτων στους διάφορους τομείς
  • Παρακολούθηση ενεργειών και τήρηση εντός πλαισίου εγκεκριμένου προϋπολογισμού
  • Επιμέλεια και συντονισμό παραγωγής έντυπου και άλλου προωθητικού υλικού (πχ αφίσες, μπάνερ, αυτοκόλλητα, σποτ, συνεντεύξεις, κτλ)
  • Ανάπτυξη πλάνου προβολής διοργάνωσης και επαφές με ΜΜΕ
  • Γραμματειακή υποστήριξη
  • Επαφές με φορείς, χορηγούς, προμηθευτές, ιδιώτες που συμβάλανε στη διοργάνωση
  • Σύνταξη Οργανωτικού απολογισμού διοργάνωσης

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση αλλά και το επίπεδό της μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://venizeleia-chania.gr/