ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ – CRETE MARATHON

Project Description

Ο Μαραθώνιος Κρήτης διοργανώνεται ετησίως από το 2016 στα Χανιά της Κρήτης, είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχη και Ανθρωπιστή Μακαριστό Ειρηναίο Γαλανάκη ενώ τα 10 χλμ είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Επισμηνία Κώστα Ηλιάκη.
Αν και το 2015 ξεκίνησε απλά σαν «ιδέα» από μία δρομική παρέα του Συλλόγου Δρομέων Χανίων (ΣΔΥΧ) η διοργάνωσή του σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός μαζικού αθλητισμού της Κρήτης. Ο Μαραθώνιος Κρήτης διοργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (ΣΔΥΧ) όπου συνδιοργανωτές και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου και Σφακίων, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, το Ε.Β.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Α’βάθμιας & Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Ο Μαραθώνιος Κρήτης είναι μέλος της AIMS (Association of International Marathons and Distance Races), τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, περιλαμβάνει παιδικό αγώνα 2,5 χιλιομέτρων ο οποίος εντάσεται στο πρόγραμμα παιδικών αγώνων της AIMS ενώ χαρακτηρίζεται ως ο μοναδικός Πράσινος Μαραθώνιος που διεξάγεται στην Ελλάδα με αφορμή τις περιβαλλοντικές και όχι μόνο δράσεις που πραγματοποιεί.
Τέλος είναι μία πολυδιάστατη διοργάνωση που περιλαμβάνει πολυποίκιλες πολιτιστικές, κοινωνικές, εθελοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Η GoPro Events για τα έτη 2020-2021 είχε αναλάβει να συμβάλει και υλοποιήσει τα ακόλουθα:

 • Γενικό οργανωτικό σχεδιασμό της διοργάνωσης όσον αφορά την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της.
 • Σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμού διοργάνωσης.
 • Σχεδιασμό, παρακολούθηση και εφαρμογή χρονοδιαγραμμάτων ενεργειών και προϋπολογισμού ανά τομέα, σύμφωνα με τον γενικότερο σχεδιασμό και την στρατηγική της Διοργάνωσης.
 • Τακτικές εβδομαδιαίες και δεκαπενθήμερες συναντήσεις (κατόπιν εντολής/πρόσκλησης του Προέδρου του Σ.Δ.Υ.Χ.) με όλους τους τομείς δράσεις και ενημερώσεις της Γραμματείας για την εξέλιξη δράσεων και ενεργειών.
 • Οργάνωση και συντονισμό επιμέρους ομάδων εξωτερικών συνεργατών (πχ εταιρεία χρονομέτρησης, διαχειριστή ιστοσελίδας, ομάδα Digital Marketing, γραφίστες, κτλ) προκειμένου όλοι να κινούνται σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοργάνωσης και αυτά που θέλει να επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό (ομοιομορφία).
 • Προσωπική επικοινωνία με ελληνικούς και ξένους φορείς (οργανισμούς, συλλόγους, επιχειρήσεις κ.ά.) με σκοπό την αύξηση της συμμετοχής Ελλήνων και ξένων δρομέων σε όλα τα αγωνίσματα της Διοργάνωσης.
 • Διατύπωση και περιγραφή συγκεκριμένων δράσεων με σκοπό την πανελλήνια και διεθνή προβολή της Διοργάνωσης.
 • Σύνταξη και εποπτεία εφαρμογής προγράμματος εθελοντισμού και δημιουργία σχετικού υλικού. Εξεύρεση, οργάνωση, εκπαίδευση και συντονισμός εθελοντών.
 • Σύνταξη χορηγικού προγράμματος και συμβολή στην εξεύρεση χορηγιών (χρηματικών ή Value in Kind-VIK).
 • Εξεύρεση χορηγών.
 • Διαμόρφωση τρόπων και δημιουργία σχετικού υλικού με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της Διοργάνωσης.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση τουριστικών πακέτων σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς/επιχειρήσεις.
 • Σχεδιασμό και υλοποίηση τεστ συμμετεχόντων με τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τον COVID-19.

Συνεντεύξεις μπορείτε να δείτε εδώ:

Για Μαραθώνιο Κρήτης 2020

Για Μαραθώνιο Κρήτης 2021